1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Земеделски производители поставиха проблемите си пред зам.-министър Бъчварова

Земеделски производители поставиха проблемите си пред зам.-министър Бъчварова

 

Заместник-министърът на земеделието и горите Светла Бъчварова се срещна днес със земеделски производители от Ловеч. Целта на срещата бе земеделските производители да получат повече информация за начина на получаване и усвояване на средства от европейските фондове. Като основа на възможностите за финансиране се счита регистрацията на земеделските земи, горите и пасищата.
Особен интерес сред земеделските производители предизвика темата за възможностите на програма "Лидер" и създаването на местни инициативни групи, които да съдействат за намиране на програми и писане на проекти.
Според сега действащото законодателство, земеделски производители от Ловеч не могат да се включат в програма "Лидер", тъй като самият град не попада в графа "Селски райони за развитие". Преди около месец няколко неправителствени организации от Ловеч, работещи по проекти, свързани с международната програма "Лидер", написаха писмо до Министерството на земеделието и горите. В писмото те настояваха да се уточнят възможностите за създаване на местни инициативни групи на територията на община Ловеч. "Селата от община Ловеч ще имат възможност да се включат към местни инициативни групи от съседни общини, които са селски райони и по този начин да се възползват от възможностите на ЕС", обясни депутатът от Коалиция за България Донка Михайлова./posredniknews.com

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.