1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Земеделските производители могат да кандидатстват за подпомагане от ДФ "Земеделие"

Земеделските производители могат да кандидатстват за подпомагане от ДФ "Земеделие"

Редът за кандидатстване за усвояване на тези средства, включва подаване от земеделските производители в съответната областна дирекция на ДФ "Земеделие"

 

От днес земеделските производители могат да кандидатстват в областните дирекции на Държавен фонд "Земеделие" за предоставяне на целеви кредит за закупуване на минерални торове за подпомагане производството на царевица за зърно и слънчоглед за реколта 2005 година. 12 500 000 лева е осигуреният от фонда ресурс по тази финансова линия. Със средствата ще се подпомогне наторяването на 3,125 млн. декара. 6000 декара е максималната площ, за която един земеделски производител и икономически свързани с него лица могат да сключат договор с Фонда по тази финансова линия.
ДФ "Земеделие" финансира част от разходите за торене на посевите с царевица за зърно и слънчоглед, реколта 2005 г. с минерални торове и предоставя на земеделските производители по 4,00 лв. на декар за закупуване на амониева селитра, троен суперфосфат, амофос, карбамид, комбиниран тор.

Редът за кандидатстване за усвояване на тези средства, включва подаване от земеделските производители в съответната областна дирекция на ДФ "Земеделие" на Заявление за подпомагане.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.