1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Земеделските производители проверяват за неточности по заявените от тях площи за подпомагане

Земеделските производители проверяват за неточности по заявените от тях площи за подпомагане

Срокът е до 20 януари тази година

Всеки един земеделски производител у нас ще може да провери дали заявените от него площи попадат изцяло или частично в слоя „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2011. От Държавен фонд „Земеделие” поясняват, че срокът е до 20 януари тази година.  

Достъпът до данните се осъществява чрез връзката „Система за индивидуална справка по Директни плащания” на началната страница на ДФ „Земеделие”, или чрез връзката: http://iacs-online.dfz.bg/apex/f?p=2012. Системата позволява генерирането на жалба по образец срещу обхвата на специализирания слой до министъра на земеделието и храните. Справка за допустимия слой може да бъде направена и в Общинските служби „Земеделие” (ОСЗ) в областта, в която се намират декларираните площи. Препоръчително е фермерите да носят карти на блоковете земеделски стопанства от заявлението за подпомагане за 2011.

От фонда посочват още, че жалбите ще се приемат в ОСЗ по постоянен адрес или адрес на управление до 20 януари. Служителите на ОСЗ ще приемат единствено жалби, генерирани по образец от „Системата за индивидуална справка по Директни плащания”. Стопаните могат впоследствие да допълват възраженията си – отново по образец – с други блокове земеделски стопанства.

Служителите на ОСЗ ще оказват съдействие за генерирането и попълването на жалбите. Няма да се приемат жалби за площи, вече проверени от Техническия инспекторат на ДФ „Земеделие” за Кампания 2011, тъй като те се одобряват за подпомагане единствено на базата на резултатите от проверките на място.

Едва след като бъдат обработени жалбите, експертите на фонда ще преизчислят заявленията за плащане въз основа на актуализираните данни.

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.