1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Земеделските производители се регистрират от 1 януари

Земеделските производители се регистрират от 1 януари

Регистрираните земеделски производители са освободени от данъчни задължения за селскостопанската си продукция, която са произвели

 

Всяка година от 1 януари до 25 март земеделските производители трябва да се пререгистират в областните служби "Земеделие и гори". Това напомнят от дирекциите на всички, които искат за 2005 год. да направят своята документация изрядна, което е предпоставка да ползват привилегиите, които са полагат на регистрираните. За сведение на тези, които ще го правят за първи път, там се попълва необходимият формуляр.

В него стопаните ще вписват данните за своята дейност - колко площи обработват, видовете култури, които отглеждат, количеството на произведената продукция, броя на животните, които отглеждат и земеделската техника, с която разполагат.

Какви преференции ползват регистрираните земеделски производители. На първо място те имат право да ползват подпомагане от държавен фонд "Земеделие", което включва краткосрочни и дългосрочни кредити и субсидии. Могат да ползват и безплатни консултации от областните служби за съвети в земеделието, които имат и икономически експерти и подпомагат изготвянето на проекти за кандидатстване пред фонда и за микрокредитиране.

Земеделските производители, които са регистрирани, се освобождават и от задължението да ползват касов апарат при продажба на селскостопанската продукция, която произвеждат.

Регистрираните земеделски производители са освободени от данъчни задължения за селскостопанската си продукция, която са произвели. Само ако имат надлежна регистрация могат да ползват всички финансови линии на фонд "Земеделие", които от 2005 год. ще подпомагат пролетната сеитба, пролетното подхранване на есенниците, купуването на машини и прикачен инвентар./mont-press.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.