1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Земеделските производители трябва да идентефицират площта, която обработват

Земеделските производители трябва да идентефицират площта, която обработват

Проблемите, възникнали при преките плащания от ЕС, ще се решават след първата година

 

 

Увеличаване на средния размер на собственост чрез намаляване на съсобствениците е една от идеите за европейския модел на комасация. Инфраструктурата, пътищата и водоснабдителната мрежа в страната да влязат в една кадастрална карта. Това каза министър Кабил по време на конференцията "Инвестиции в земеделски земи".  

Той подчерта, че е много важно земеделските производители точно, ясно и коректно да очертаят земите, които обработват в системата за идентификация на земеделските парцели.

България ще прилага след влизането си в Европейския съюз единната схема за плащане на площ. За първия планов период 2007-2013 г. преките плащания с националното съфинансиране в областта на земеделието ще бъдат в размер на 5,7 млрд. евро., припомни министър Кабил. Кои са слабите места на преките плащания на единица площ ще стане ясно след анализ на тяхното прилагане през първата година, допълни той.

Всички въпроси и политики, които са свързани с бъдещото ни развитие трябва да бъдат подложени на обществено обсъждане, предложи министър Кабил. 

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.