1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Земеделският министър одобри условията за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние

Земеделският министър одобри условията за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние

Условията за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние са разписани под формата на 10 Национални стандарти

Условията за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние одобри министърът на земеделието и горите съгласно изискванията на чл. 42 от Закона за подпомагане на земеделските производители и във връзка с прилагането на четирите групи добри земеделски и екологични условия, предвидени в чл. 5 и приложение ІV на Регламент (ЕО) 1782/2003 относно установяването на общи правила за директно подпомагане в рамките на Общата селскостопанска политика.

Условията за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние са разписани под формата на 10 Национални стандарти с цел да бъдат улеснени земеделските стопани при практическото им приложение.

Поддържането на земеделските земи в добро земеделско и екологично състояние е свързано с опазване на почвата от ерозия, запазване на органичните вещества в нея, запазване на структурата й и минимално ниво на поддръжка и запазване на естествените местообитания.

Спазването на Националните стандарти ще помогне допълнително за разрешаването на един приоритетен за България въпрос.

В Наръчник за земеделските стопани ще бъдат направени и някои препоръки за практическото приложение на Националните стандарти за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.