1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Земеделският офис към Посолството на Кралство Холандия в София организира кръгла маса

Земеделският офис към Посолството на Кралство Холандия в София организира кръгла маса

Опазването на здравето на животните е един от основните приоритети на Министерството на земеделието

 

Земеделският офис към Посолството на Кралство Холандия в София, съвместно с Итервет България, организира кръгла маса и международен семинар относно превенцията и ерадикацията на Класическата чума при свинете (КЧС), съобщава пресслужбата на посолството. Кръглата маса и семинарът ще се проведат в хотел Хилтън София.

Опазването на здравето на животните е един от основните приоритети на Министерството на земеделието, природата и качеството на храните на Кралство Холандия по време на председателството на ЕС. Във тази връзка Земеделският офис към Посолството на Кралство Холандия, организира кръгла маса и международен семинар на тема "Класическата чума при свенете – Европейски подход за превенция и ерадикация".

Участие ще вземат Кармен Гонзалвес, зам.-посланик в Посолството на Кралство Холандия и Цветан Димитров, директор на Дирекция "Животновъдство", Министерство на земеделието и горите ще открият дискусията. Председател на кръглата маса и на семинара ще бъде д-р Ремко Шрайвер от Ветеринарна изследователски център към Университета Вагенинген, Холандия. Участници от България, Холандия и Словакия ще представят своите виждания по следните теми: "Сегашно състояние на КЧС в България, ролята на държавата и частния ветеринарен сектор", "Мониторинг и диагностика на КЧС", "КЧС от гледна точка на българския фермер", "Идентифициране и регистриране на животните и сертифициране на фермите" и "Ерадикация на КЧС и ваксинация - последиците за търговията"./focus-news.net

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.