1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Земеделците подкрепиха млекопроизводителите

Земеделците подкрепиха млекопроизводителите

И те смятат, че единствената мярка за упражняване на натиск е протестът

Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) разпространи декларация в подкрепа на млекопроизводителите, предаде агенция Фокус.

В документа се изразява подкрепа на исканията на млекопроизводителите и настояване за бързо и точно изпълнение на ангажиментите, поети със споразумението за партньорство между Министерството на земеделието и храните, Държавен фонд "Земеделие", Националния млечен борд и Националната Асоциация на млекопроизводителите в България.

АЗПБ подкрепя продължаването на протестните действия като основния ефективен начин, по който да се отстояват и защитават справедливите искания на земеделските производители.

"Важно е да се даде ясен отговор кога ще се отпуснат исканите 60 милиона лева за изплащане на целогодишната субсидия за литър качествено мляко и това да е видно от акт на Министерски съвет, а не от обещания на премиера, дадени от протест до протест", се почва в декларацията.

Междувременно Тракийският съюз на зърнопроизводителите изпрати своя декларация до президента, председателя на Народното събрание и председателя на комисията по земеделие и гори в Народното събрание, в която заявява, че единственият начин на решение при създалата се ситуация в земеделието е оставка на правителството.

Тракийският съюз на зърнопроизводителите обяви готовност за започване на ефективни протестни действия до момента, в който сегашното управление не поеме отговорност за своите действия и подаде оставка. 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.