1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Жълт код за силен вятър е обявен в 15 области в страната

Жълт код за силен вятър е обявен в 15 области в страната

Снимка:

През страната ще премине студен атмосферен фронт, максималните температури ще бъдат между 26° и 31°

Жълт код за силен вятър е обявен в 15 области в страната. Жълтият код за силен вятър е в сила за областите Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София, София-област, Плевен, Враца, Монтана и Видин. Ще духа силен вятър със средна скорост 14-15 м/сек. с пориви до 20 м/сек.

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. На отделни места в Източна България и планинските райони на Югозападна ще превали краткотраен дъжд. В отделни райони и ще прегърми. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде малко по-високо от среднотo за месеца. Ще духа умерен до силен северозападен, в Източна България - север-североизточен вятър. Дневните температури ще се понижат слабо и максималните ще са между 26° и 31°, в София 25-26°.

Над Черноморието облачността временно ще се увеличи и на много места ще превали и прегърми. По-значителни ще се валежите по северното крайбрежие. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максимални температури 26°-28°. Температурата на морската вода е 25° - 26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините също ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.