1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Животновъди се присъединиха към гражданската подкрепа на кабинета

Животновъди се присъединиха към гражданската подкрепа на кабинета

Бойко Борисов призова присъстващите да не се поддават на провокации

Народното събрание днес беше окупирано от граждани, дошли от всички краища на страната да изразят своята подкрепа на кабинета.   

  img_5247_4272

Животновъдни асоциации от страната също се включиха в днешния протест срещу оставката на правителството на Борисов.

 img_5272_4272

Представителите на браншовите организации излязоха в подкрепа на Земеделското министерство, паркирайки агротехника на площад Александър Невски. Свиневъди пък бяха докарали в центъра  на София и камион с прасета, от който висяха плакати в подкрепа на Бойко Борисов. Трактори имаше и пред Народното събрание, където аграрният министър Мирослав Найденов се срещна лично с фермерите.

От НАЗ категорично се разграничиха от акцията по подкрепа на кабинета и техни членове не присъстваха пред парламента. Малко по-рано председателят на Асоциацията Ангел Вукодинов заяви за AGRO.BG, че организацията се бори за успешна политика в земеделския сектор, а не за една или друга партия.

Истинска суматоха и възгласи предизвика появата на премиера, който, преследван от медиите, дълго време търсеше място, откъдето да направи обръщение към своите поддръжници. Малко след обръщението на Бойко Борисов събралото пред НС множество започна мирно да се разотива.

   img_5350_4272

Снимките са през обектива на Валери Станев, журналист в AGRO.BG

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.