1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Животновъдите настояват да бъде назначен зам.-министър на земеделието, предложен и избран от сектора

Животновъдите настояват да бъде назначен зам.-министър на земеделието, предложен и избран от сектора

Снимка:

Фермерите предлагат поста да бъде оглавен от Пенка Христова

Животновъдите настояват да бъде назначен зам.-министър на земеделието, който да е предложен и избран от сектора. "Зърнопроизводителите досега винаги са имали свой представител във властта и не ги интересуват животновъдите. Те разполагат с огромен финансов ресурс и лобизъм. Този път искаме и ние човек, който да защитава бранша и да продължи да работи за неговата стабилност. Затова предлагаме поста да бъде оглавен от Пенка Христова, председател на Съюза на животновъдите в България. Тя доказа, че като съветник в министерството помага на животновъдите и решава техните проблеми. Наскоро завърши магистратура по агробизнес", се казва в изявление на председателя на Националната асоциация на животновъдите в България Бойко Синапов.

Категорично сме против назначаването на спорни личности, които защитават интересите на млекопреработвателите. Такива са кандидатурите на Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопреработвателите в България, на Диляна Славова, председател на Националната асоциация на млекопреработвателите и на кмета на Калофер Румен Стоянов. Зоров и Славова работят в ущърб на животновъдите и постоянно натискат за ниски изкупни цени на млякото.

Избирането на кмета на Калофер Румен Стоянов за зам.-министър на земеделието е политическа кандидатура. Той беше втори в листата на БСП за Пловдив област. Стоянов няма висше образование и е завършил „Туризъм“ в Икономическия колеж в Пловдив. Надяваме се министър-председателят Пламен Орешарски да се вслуша в гласа на животновъдите, подчертава Синапов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.