1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зинаида Златанова ще представи новото единно лого на европейските фондове за периода 2014-2020 г.

Зинаида Златанова ще представи новото единно лого на европейските фондове за периода 2014-2020 г.

Снимка:

Рекорден брой кандидати – 150, се включиха в конкурса

Днес, 1 ноември, от 10 ч. в хотел „България“ в София заместник-министър председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова ще участва в представянето на новото единно лого и слоган на европейските фондове за следващия програмен период 2014-2020 г.

Рекорден брой кандидати – 150, се включиха в конкурса. Жури в 15-членен състав под ръководството на проф. Виктор Паунов – председател на Общото събрание на Националната художествена академия, оцени и класира получените предложения. Победителят в конкурса ще получи награда в размер на 5000 лв. и тридневно посещение в Брюксел за двама. За второ място е предвидена награда в размер на 3000 лв., а за трето място – 1000 лв. Ще бъде отличено и предложението, събрало най-много харесвания в социалната мрежа „Фейсбук“. Победителят в тази категория ще получи награда в размер на 500 лв.

Решението за използване на общо лого на оперативните програми през следващия програмен период беше взето на заседание на правителството в началото на месец юли тази година. Тогава заместник-вицепремиерът Златанова обяви, че целта му е да бъде създадена единна и разпознаваема визуална идентичност на приноса на Европейския съюз в България.

Конкурсът е организиран от Централния информационен офис в рамките на проект № 0103-ЦИО-3.1 (BG161PO002-3.2.01-0004) „Популяризиране на добри практики по Оперативните програми, съфинансирани от Структурните фондове и Кохезионния фонд на ЕС и подготовката на програмен период 2014-2020 г.“. Информационната кампания за популяризиране на инициативата премина изцяло през мрежата от 28-те информационни центъра в цялата страна.

Конкурсът за избор на единен знак на европейските фондове се осъществява с финансиране от Оперативна програма „Техническа помощ“. ОПТП е от ключово значение за цялостния процес на реализиране на оперативните програми в България, тъй като осигурява подкрепа за централните структури, участници в процеса по координация, управление и контрол на структурните инструменти в страната. Това е най-малката програма от гледна точка на финансов ресурс, с общ бюджет от 56 819 427 млн. евро, от които 48 296 513 млн. евро са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.