1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. 2,5 млн. лева одобри ДФЗ за развитието на туристическа инфраструктура

2,5 млн. лева одобри ДФЗ за развитието на туристическа инфраструктура

Инвестициите са по мярка 313

Фонд „Земеделие” одобри 2,5 млн. лева за етнографски изложби, туристически центрове и пътеки. Инвестициите са по мярка 313 "Насърчаване на туристическите дейности" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Четири проекта са за създаване на центрове за изложба на етнографското наследство и природните забележителности на общините Смядово, Алфатар, Неделино и Невестино. Със средствата ще бъдат купени народни носии, 3-4 минутни филми, представящи местното етнографско, историческо и природно наследство, както и аудио-визуално оборудване за тяхната презентация.

Други два проекта са за изграждане на туристически пътеки в община Ценово. Проектите предвиждат създаване на колоездачни пътеки и рехабилитация на съществуващи екопътеки. Общината ще достави и нова мобилна сцена за културни мероприятия.

Със средства от ПРСР ще бъде финансиран и туристически информационен център в община Стамболово. Одобрената субсидия по проекта включва и разходи за информационни системи, офис техника и разработване на рекламни материали за промотиране на туристическите продукти.

Последното одобрено предложение е на община Сепарева баня, която ще вложи средствата в изграждане на туристическа инфраструктура и маркетинг на туристически продукти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.