1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. България участва в престижно туристическо изложение в Париж

България участва в престижно туристическо изложение в Париж

Основен акцент в представянето ще бъде тракийското наследство по нашите земи

България участва със свой щанд на Международното туристическо изложение International French Travel Market (IFTM) Top Resa 2014 в Париж, което се провежда от вчера до 26 септември, информира dnevnik.bg.

Страната се включва в него с рекламен щанд за десети пореден път. "Top Resa Париж" е сред най-големите туристически борси, насочена към професионалисти от Западна Европа. Изложението предлага най-висока класа туристически продукти. Освен дестинации тук се представят авиокомпании, луксозни хотели, голф клубове, СПА центрове и др., съобщават от Министерството на икономиката.

Рекламният щанд на България е на площ близо 62 кв.м. В него заедно с Министерството на икономиката и енергетиката участват 8 туристически компании и една община. Сомелиер ще демонстрира на френски език качествата на българските вина, на щанда ще има и кукер аниматор.

Очаква се интересът от страна на туроператорите да бъде насочен към различни видове услуги - морски, културен, приключенски, винен, гурме, city breaks, балнео-, СПА, уелнес туризъм. На втория ден от изложението ще се проведе презентацията на страната на тема "България – древна и автентична".

Основен акцент в нея ще бъде тракийското наследство по нашите земи и предстоящата изложба в Лувъра през април-май 2015 г., посветена на тази тема.

През 2013 г. броят на френските туристи е бил 138 246, а за периода януари - юли 2014 г. е 70 431, което е 5.1% повече в сравнение с първото шестмесечие на 2013 г., показват данните на министерството.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.