1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Българската компания Ondo Solutions привлече нова инвестиция от 1 млн. евро

Българската компания Ondo Solutions привлече нова инвестиция от 1 млн. евро

На втората година от своето съществуване българската компания за прецизно земеделие Ondo Solutions привлече нова инвестиция от 1 млн. евро. Водещ инвеститор отново е фондът Eleven Ventures, който пръв през миналата година видя потенциала на продукта ONDO и инвестира в екипа на компанията. Новите инвеститори в този рунда са Sofia Angels Ventures, BrightCapMFG Invest, HR Capital и Георги Захариев – директор на Dynamo Software.

Устойчивото развитие на Ondo Solutions и бързото инжектиране на ускоряващо финансиране в компанията са доказателство за потенциала на създадения от нея продукт за прецизно напояване, торовнасяне и климатичен контрол. До момента той е инсталиран и работи успешно в оранжериите и земеделските площи на над 15 фермери в България и Северна Македония, въпреки затрудненията, които изминалата година поднесе заради ковид-пандемията. Компанията реализира успешно планираните си пилотни проекти, разви софтуерната си платформа заедно с хардуера, спечели шест от най-престижните награди в областта на технологиите и иновациите в България и сега гледа с интерес и към израелския пазар, тъй като й предстои участие в един от най-влиятелните хъбове за зедемелие в света – EIT FAN в Хайфа.

"След първоначалната ни инвестиция и успешното внедряване на продукта на компанията в редица ферми, където се доказа на практика ефективността на решението на компанията, за нас беше естествена стъпка да поведем като инвеститор и този допълнителен рунд на финансиране. За нас ONDO олицетворява всички положителни страни на една наша инвестиция - от една страна сработен екип с дългогодишен опит, който се вслушва в съветите ни, а от друга отличен продукт на голям пазар в сектор от особен интерес за нас - т.н. "Future of Food" или "Бъдещето на храната" както го наричаме в нашия екип.", споделя Иво Симов партньор в Eleven Ventures.

Най-големият инвеститор в новия Seed рунд на Ondo Solutions е Sofia Angels Ventures – фонд за рисков капитал, подкрепен от Европейския инвестиционен фонд, заедно с бизнес ангели, семейни офиси и други частни инвеститори и фондове. За първата си инвестиция в България Sofia Angels Ventures избра именно Ondo Solutions.

"Екипът на Sofia Angels Ventures се радва, че може да подкрепи ONDO в техните планове за развитие на компанията. Агри-тек бизнес сегментът е много обещаващ и ONDO демонстрира отлични технологични способности.", споделя Георги Сиджимков партньор в Sofia Angles Ventures.

„Благодарим на всички инвеститори за доверието в нас, както и на екипа ни, който работи силно мотивирано. Новото финансиране ще ни позволи да развием партньорската мрежа от системни интегатори и търговци, да надградим платформата, да засилим продажбите в региона и да стъпим на други международни пазари, вкл. да конкурираме дигиталните продукти за автоматизирано земеделие в най-развитите европейски пазари – холандския и френския“, споделя управителят на Ondo Solutions Илия Йорданов.

 

ONDO е продукт за автоматизирано земеделие на българската компания Ondo Solutions. Той представлява смарт система за прецизно напояване, торовнасяне и климатичен контрол за всички видове култури. Подходящ е за внедряване в оранжерии и открити земеделски площи. ONDO може да се инсталира както върху съществуващи напоителни системи, така и заедно с чисто нови наопителни и климатични инсталации. Платформата управлява автоматично процесите във фермите, така че да се постигат оптимални разходи и да се увеличават добивите. ONDO се управлява от фермерите дистанционно от къмпютър или мобилно устройство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.