1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Експерти от МЗХ представиха новостите по Първи стълб на ОСП 2014-2020 г.

Експерти от МЗХ представиха новостите по Първи стълб на ОСП 2014-2020 г.

Националната асоциация на зърнопроизводителите организира семинар

Днешната среща на Националната асоциация на зърнопроизводителите е подходящ повод да представим и обсъдим заедно новите елементи от Общата селскостопанска политика 2014-2020 г. Приветствам тази инициатива и съм убеден, че с ваша помощ ще разясним параметрите в новия програмен период”. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов по време на информационен семинар организиран от НАЗ в Бяла Слатина.

Той призова участниците в срещата да формулират свои предложения по дискутираните теми, които да бъдат представени пред Европейската комисия. Зам.-министър Абазов честити на г-жа Румяна Ангелова избирането й за председател на НАЗ и благодари на г-н Ангел Вукодинов за добрата работа през годините.

По време на семинара експерти от МЗХ представиха новостите по Първи стълб на ОСП 2014-2020 г., механизмът за ползване на държавна помощ за намалена акцизна ставка за земеделското гориво и поземлените отношения във врачанския регион. В срещата участваха експерти от структурите на МЗХ от областта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.