1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Форум Фермата 2023 очертава агроиновациите и тенденциите в сектора

Форум Фермата 2023 очертава агроиновациите и тенденциите в сектора

Какви са новостите в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г.? Готов ли е агросекторът в България за Европейския зелен пакт и за дигиталната трансформация? Как ще се насърчава устойчивостта в селското стопанство? Какви са изискванията и санкциите във връзка с директните плащания през стопанската 2023-2024 г.?

Това са част от темите, които ще бъдат дискутирани на форума „Фермата: Агроиновации и тенденции“. Конференцията ще се проведе на 7 декември 2023 г. в хотел „Верея“, гр. Стара Загора.

Форумът се организира от сп. Enterprise.

Представители на администрацията и водещи експерти от сферата на селското стопанство ще обсъждат стратегическия план на България за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г., иновациите в агро сектора и потенциала им да подобрят производителността и устойчивостта на сектора, изискванията за директните плащания за текущата стопанска година и други възможности за финансиране на земеделския бизнес.

Сред поканените лектори на форума са Таня Георгиева, зам.-министър на земеделието и храните; Атидже Алиева-Вели, член на Европейския парламент (ЕП) и на Комисията по земеделие и развитие на селските райони на ЕП, с дългогодишен опит на различни позиции в Държавен фонд „Земеделие“; Светлана Боянова, председател на Институт за агростратегии и иновации и бивш зам.-министър на земеделието.

Акценти от форума:

  • Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 – 2027 г.;
  • Европейски зелен пакт;
  • Устойчиво селско стопанство: Какво е заложено в Националния план за възстановяване и устойчивост за сектора;
  • Дигитална трансформация за по-ефективно земеделие;
  • Директни плащания 2023-2024.

Подробности за събитието, лекторите и програмата можете да видите на сайта на форума: https://forumfermata.enterprise.bg/

За регистрация: https://forumfermata.enterprise.bg/

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.