1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. ИАРА ще си сътрудничи с Кралство Норвегия в областта на рибарството и аквакултурите

ИАРА ще си сътрудничи с Кралство Норвегия в областта на рибарството и аквакултурите

Снимка:

На срещата двете страни се договориха за обмен на експерти между държавите с цел обучение в борбата с незаконния риболов

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Явор Недев се срещна с посланика на Кралство Норвегия Н.Пр. г-жа Тове Скарстейн, за да обсъдят възможносите за сътрудничество в областта на рибарството.

По време на срещата от г-н Недев се поставиха  въпроси свързани с обмяна на опит в осъществяването на контрол и опазване на рибните запаси и в борбата с нелегалния и нерегламентиран улов. Той се интересува и относно проследяването на постъпващите на пазара риба и рибни продукти.  Н.Пр. г-жа Тове Скарстейн подчерта, че Кралство Норвегия може много да помогне на България в областта на рибарството с опита който има страната.

Н.Пр. г-жа Тове Скарстейн и г-н Явор Недев обсъдиха и програмата на Европейското икономическо пространство, чиято цел е да насърчи икономическото и социалното развитие на България, като член на ЕИП в съответствие с националните приоритети и политиките на ЕС. Страни донори по програмата са Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия. Очаква се новата програма да старитира от 2011 г. до 2014 г. , като меморандума за нейното прилагане ще бъде подписан в края на тази година / 2010 г. /

На срещата двете страни се договориха за обмен на експерти между държавите с цел обучение в борбата с незаконния риболов, както и развитие на двустранните бизнес контакти на ниво производители и износители на продукти от риболов и аквакултури.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.