1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Инвестиционна компания от Обединените арабски емирства иска да инвестира в селското стопанство

Инвестиционна компания от Обединените арабски емирства иска да инвестира в селското стопанство

Почвата ни не е засегната от пестициди, което привлича чуждите инвеститори

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов се срещна с представители на инвестиционна компания „Al Barakah” от Обединените арабски емирства, която проявява интерес за инвестиции в областта на животновъдството и зеленчукопроизводството у нас. Министър Найденов посочи, че България има чудесни природо-климатични условия, а продукцията която произвеждаме е органична, тъй като почвата ни не е засегната от пестициди, което привлича чуждите инвеститори.

До момента от страна на арабските страни интерес за инвестиции в областта на селското стопанство са проявили Катар и Кувейт, посочи министърът. Той подчерта, че има държавни земи, както за обработка, така и за паша, които може да се предоставят за дългосрочно ползване.

В областта на животновъдството страната ни има нужда от допълнителни инвестиции, тъй като средствата от европейските фондове се предоставят за единица площ, с което животновъдите ни са ощетени, посочи още министър Найденов. На срещата бе договорено да се изготви писмо за намерение от страна на арабската инвестиционна компания, в което да бъдат представени подробно интересите за инвестиции в областта на земеделието и животновъдството.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.