1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. „Лидери в земеделието“ 2020

„Лидери в земеделието“ 2020

Програма на Фондация „Америка за България“ и Институт за международно земеделие Норман Борлауг към Университета Тексас А&М за подкрепа на иновативни български производители и преработватели

Програма „Лидери в земеделието“ е създадена и финансирана от Фондация „Америка за България” и администрирана от Института за международно земеделие „Норман Борлауг“ към Университета „Тексас А&М“, САЩ, в подкрепа на български производители и преработватели с потенциал да се превърнат в лидери в агросектора и да работят за развитието на модерно и конкурентно земеделие в България.
 
Програмата предоставя възможност за краткосрочни групови обучения в САЩ (в рамките на до две седмици) с тясна професионална насоченост. Участниците се срещат със специалисти в конкретната област, посещават земеделски бизнеси и предприятия, университети, професионални организации и структури и се запознават с различни маркетингови стратегии и подходи за добавяне на стойност към земеделската продукция.
Кандидатите могат да бъдат фермери, мениджъри, технически специалисти, учени, преподаватели или администратори. Философията на програмата е всяко обучение да бъде изцяло съобразено с нуждите на българското земеделие и нивото на групата, така че да отговоря в максимална степен на очакванията на всеки участник. Затова и селекцията се прави след открит конкурс и провеждане на подробно интервю с всеки един кандидат от български и международни експерти с опит в сферата на земеделието.
 
Темата на обучението за 2020 г. е „Прецизно земеделие и иновативни технологии при производството на зърнени и маслодайни култури“. Ще бъдат избрани общо осем участници, за които Фондация „Америка за България“ ще покрие основната част от разходите – организация и провеждане на обучението, настаняване и пребиваване в САЩ.
Участниците ще трябва сами да финансират част от тях в размер на 2000 щатски долара.
 
Програма „Лидери в земеделието“, кампания 2020, се администрира от Института за международно земеделие Норман Борлауг към Университета Тексас А&M – водеща изследователска институция в областта на земеделието в САЩ.
 
УСЛОВИЯ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ
 
Кандидатите за кампания 2020 могат да бъдат фермери, мениджъри, технически специалисти, учени, преподаватели или администратори, с опит в направление прецизни и иновативни технологии при производството на зърнени и маслодайни култури.
Владеенето на английски език е предимство, тъй като се изисква за успешното попълване и подаване на кандидатурата. По време на престоя в САЩ ще има осигурен превод.
Кандидатите попълват и подписват Формуляр за кандидатстване на английски език и го подават в срок до 20 февруари 2020 г. през онлайн платформата.
Преди подаване на кандидатурата, всеки кандидат следва да се запознае с Политиката за защита на личните данни на Програмата, с което се гарантира правото му на информираност. След успешно изпращане на кандидатурата се получава потвърждение на посочения от кандидата имейл адрес. Ако не получите потвърждение, моля, свържете се с екипа на Фондация „Америка за България“ на долупосочените координати.
До 20 дни след изтичане на срока за кандидатстване представители на Фондация „Америка за България“ ще се свържат по имейл или телефон с кандидатите за насрочване на индивидуално интервю.
 
НАСОКИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

2. От бутона „Изтеглете“, намиращ се на главния екран след отваряне на платформата, се

3. В края на Формуляра за кандидатстване са посочени подробно условията на обучението и всички необходими документи, които следва да бъдат приложени към него. Файлът на формуляра за кандидатстване се попълва електронно в празните полета, като след попълването му документът се принтира, подписва собственоръчно от кандидата и се качва сканиран в онлайн платформата.

4. След като се попълни и подпише Формуляра за кандидатстване, се попълват данните в полетата на онлайн платформата и се прикачват всички необходими документи.
5. След попълване на всички задължителни полета на Формуляра за кандидатстване и онлайн платформата, прикачване на необходимите документи, приемане на условията за участие и въвеждане на код за сигурност, кандидатурата се изпраща.
 
6. След успешно изпратена кандидатура всеки кандидат ще получи автоматично електронно съобщение на посочения имейл адрес. Ако не получите такова, моля, свържете се с нашия екип на посочените по-долу координати за контакт.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.