1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Мирослав Найденов: Бюджетът на мярката ЛИДЕР е договорен на 100%

Мирослав Найденов: Бюджетът на мярката ЛИДЕР е договорен на 100%

Снимка:

С евросредства ще бъдат реализирани приоритетите в развитието на 570 малки населени места у нас

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов подписа 19 договора по Програмата за развитие на селските райони, с което бюджетът на мярката ЛИДЕР е договорен на 100%.

„Даваме възможност на местните инициативни групи да покажат, че наистина са инициативни и могат да усвоят прозрачно средствата от 67 милиона лева”, подчерта министър Найденов на официалната церемония по подписване на договорите в Министерския съвет.

С евросредствата ще бъдат реализирани приоритетите в развитието на 570 малки населени места у нас. Сред заложените дейности са реконструкцията на пътната и ВиК мрежа, обновяването на обществени сгради и площади, изграждането на детски площадки и социални домове, създаването на малки предприятия, модернизирането на земеделските стопанства и развитието на селския туризъм и традиционните занаяти.

„Това са пари, които малките населени места могат веднага да почувстват. Ако си проведете прозрачно процедурите, до няколко месеца може да започне реалното строителство”, бяха думите на министър-председателя Бойко Борисов към представителите на 19-те местни инициативни групи от Сандански, Чипровци-Берковица, Брезник-Трън, Карнобат, Гълъбово, Родопи-Перущица, Тетевен, Берковица-Годеч, Борино-Доспат, Тервел-Крушари, Нови Пазар-Каспичан, Костенец, Кнежа, Радомир-Ковачевци-Земен, Средец, Брезово-Братя Даскалови, Ябланица-Правец, Сливница-Драгоман и Елхово.

Местните инициативни групи са съставени от публични, частни и граждански организации. На базата на партньорството те са взели решения за най-важните приоритети в развитието на областта и за проектите, чрез които те ще се осъществят. Първите 16 договора с местни инициативни групи бяха подписани миналата есен и са на стойност 61 млн. лв.

Вижте ведео новина за подписаните 19 договора по Програмата за развитие на селските райони...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.