1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. МЗХ ще участва с информационен щанд по ПРСР на изложението „Европа за нас”

МЗХ ще участва с информационен щанд по ПРСР на изложението „Европа за нас”

Снимка:

Събитието ще се проведе от 16 до 18 юни 2012 г.

Министерството на земеделието и храните ще се представи със свой щанд на Международното изложение за проекти по европейски и международни програми „Европа за нас”. За втора поредна година изложението ще събере на едно място всички заинтересовани страни в процеса на усвояване на средства по европейски и международни програми. Събитието ще се проведе от 16 до 18 юни 2012 г. на откритите площи пред централната сграда  НДК - откъм билетния център, в София.

По време на изложението експерти от дирекция „Развитие на селските райони” на МЗХ, като и представители на Държавен фонд „Земеделие” и Националната службата за съвети в земеделието ще информират посетителите за новостите по мерките от Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г., засягащи различните сектори в земеделието, както и за предстоящия прием на заявления по мерките от Програмата. Експертите от Министерството и неговите поделения ще дават консултации и ще отговорят на въпроси на място.

В изложението ще вземат участие  управляващите органи на оперативните програми; представителството на Европейската комисия в България; консултантски фирми и неправителствени организации; бенефициенти по различни проекти; банки, предлагащи преференциални условия за финансиране на европейски проекти.

Целта на „Европа за нас” е да популяризира пред широката общественост възможностите за европейско финансиране;  да се насърчат контактите между потенциални партньори, както и да се популяризират добрите практики в областта на усвояване на средства от европейските фондове и по други международни програми.

На 18-ти юни (понеделник) ще се проведе конференция на тема "Научените уроци от настоящия програмен период".

Заповядайте на щанда на МЗХ на изложението „Европа за нас”!

Програмата на изложението „Европа за нас” вижте в рубрика Прояви на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.