1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. МЗХ ще участва с информационен щанд по ПРСР на предстоящи изложения в Международен панаир Пловдив

МЗХ ще участва с информационен щанд по ПРСР на предстоящи изложения в Международен панаир Пловдив

От 20 до 24 март ще се проведат Природа, лов и риболов, Изложба на общините и Цветна пролет

От 20 до 24 март Министерство на земеделието и храните ще участва в изложенията Природа, лов и риболов, Изложба на общините и Цветна пролет с  информационен щанд по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Те ще се проведат в Международен панаир Пловдив.

Експерти от МЗХ и Националната служба за съвети в земеделието ще запознават посетителите с начините за инвестиции и финансиране по ПРСР. Те ще информират гражданите за новостите по мерките, засягащи различните подсектори в земеделието, както и  за предстоящия прием на заявления по мерките от Програмата.

Природа, лов и риболов е утвърден форум на фирми, институции, сдружения и специалисти, свързани с горското стопанство, дивечовъдни и рибовъдни дейности, с облагородяването на природата, с опазването на резерватите. По време на изложението производители и търговци на ловно-рибарски и спортни принадлежности осъществяват делови контакти, срещат се с многобройни посетители и клиенти.

Паралелно  ще се проведат и следните  съпътстващи прояви:

Изложба на общините разкрива възможностите за бизнес, инвестиции и туризъм в отделните райони на България и в други държави. Общините презентират своите уникални ресурси, показват предимствата на своя регион и неговия потенциал. Изложбата съдейства да бъдат подкрепени инициативите за привличане на инвестиции и финансиране от еврофондовете.

Изложбата на общините е съпроводена от разнообразни събития: пресконференции и презентации; конференции по проблемите на местната власт и развитието на регионите; семинари за усвояване на еврофондовете; представяне на исторически и културни паметници. По време на тяхното провеждане МЗХ  ще участва с информационен щанд.

Изложбата Цветна пролет е специализирана изложба  за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари за отглеждане на градински растения. Тя е утвърдено изложение за професионалистите и любителите на цветята и декоративната растителност и  се радва на голям интерес в началото на пролетния сезон.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.