1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. На семинари в Батак и Доспат ще бъдат представени горските мерки по ПРСР

На семинари в Батак и Доспат ще бъдат представени горските мерки по ПРСР

Дискусиите ще се проведат утре, 15 май

Горските мерки 122 „Подобряване на икономическата стойност на горите", 223 "Първоначално залесяване на неземеделски земи" и 226 "Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности" от Програмата за развитие на селските райони (2007-2013 г.) ще бъдат представени утре, 15 май, на семинари в Батак и Доспат.

Дискусията в гр. Батак ще се проведе от 10:30 часа в читалище ”4-ти май 1897”, а в гр. Доспат – от 14:30 часа, в хотел „Диамант”.

По време на семинарите експерти ще дадат актуална информация за възможностите за финансово подпомагане на собствениците на гори по мярка 122 „Подобряване на икономическата стойност на горите", по която до 23 август 2013 г. в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие” се приемат заявления. На срещата ще се обсъдят основните проблеми и често допусканите грешки при кандидатстване и ще се дадат насоки за избягването им.

Ще бъдат представени също добри практики за успешно реализирани проекти по мерки 223 "Първоначално залесяване на неземеделски земи" и 226 "Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности" и ще бъде отчетен ефекта от прилагането им.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.