1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Наградиха победителите в конкурса „Община 2012” по ПРСР

Наградиха победителите в конкурса „Община 2012” по ПРСР

Надпреварата се проведе под патронажа на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов

Днес на официална церемония в хотел Анел бяха връчени наградите на победителите в конкурса "Община 2012" по Програмата за развитие на селските райони.

Първото място в категория „Туризъм” спечели община Чавдар с проект „Археологически парк „Тополница” в община Чавдар, местността „Св. Петка”.

Второ и трето място в категорията заеха съответно община Сливница с проект „Изграждане на екопътека, места за отдих и информационен център за развитие на туризма в землището на с. Алдомировци” и община Ивайловград с проект „Постоянна изложба на етнографското наследство и природните забележителности на община Ивайловград с прилагане на аудио-визуални компютърни умения”

В категорията „Инфраструктура” „Община 2012” стана община Суворово със своя проект „Спортно-възстановителен и културен комплекс в гр. Суворово”.

Нейни подгласници съответно на второ и трето място са община Лъки с проект „Реконструкция, разширение и модернизация на Младежки дом в гр. Лъки и неговото разширение чрез пристрояване на информационен център и изграждането на фотоволтаична централа за собствените нужди от ел. енергия на обекта” и община Калояново с проект „Създаване на културен център в с. Житница, община Калояново”.

В третата категория „Обновяване и развитие на населените места” първото място грабна община Гулянци за проекта „Благоустройство на площадите на селата Милковица, Дъбован, Крета, Загражден, Искър, Сомовит, Шияково и Ленково, община Гулянци”.

На второ и трето място в категорията бяха отличени община Стражица с проект „Вътрешна канализационна мрежа в с. Кесарево, община Стражица” и община Девин с проект „Рехабилитация на водопроводна и канализационна мрежа на с. Селча, община Девин”.

В последната категория „Местна инициативна група” победител е община Батак с проект: „Местна инициативна група Терра Бесика – Батак и Ракитово”.

На второ и трето място са съответно община Стражица с проект: „Придобиване на умения и постигане на обществена активност на територията на потенциална МИГ-Лясковец-Стражица” и община Харманли с проект: „Придобиване на умения и постигане на обществена активност на потенциална местна инициативна група на територията на община Харманли”

Конкурсът „Община 2012" е организиран от Министерството на земеделието и храните и се проведе под патронажа на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. Журито е избрало 12-те най-добри проекти измежду 38 общини и 80 проекта. Критериите са целесъобразност на проекта, въздействието му върху природата, начина на живот и икономиката на региона, прилагането на иновативен подход, повишаване качеството на живот на хората, размерът на усвоените средства и цялостната промяна в облика на населеното място.

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.