1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Осем читалища и един храм ще бъдат ремонтирани със средства от ПРСР

Осем читалища и един храм ще бъдат ремонтирани със средства от ПРСР

ДФЗ одобри над 19 млн. лв. по мерки 321 и 322

Осем читалища и един храм ще бъдат ремонтирани със средства от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), а седем общини ще използват помощта да обновят свои улици, тротоари, площади и зелени площи.

Общият размер на одобрените днес средства е 19 168 014 лв. Те се отпускат по мерките 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и 322 „Обновяване и развитие на населените места” от ПРСР. Църквата, която ще бъде реставрирана, е „Свети Георги” в с. Минерални Бани, обл. Хасково.

Ремонт на читалища се предвижда в селата Крушари, Телериг и Ефрейтор Бакалово в община Крушари; в село Катунец, община Угърчин; в град Бяла, община Бяла, област Варна; в село Старосел, община Хисаря; в град Николаево, община Николаево; както и в село Средногорци, община Мадан.

Ремонт на пътна настилка и прилежащи площи ще бъде извършен в общините Симеоновград, Любимец, Братя Даскалови, Мирково, Георги Дамяново, Тополовград и Свиленград. Един от проектите – на община Любимец – предвижда и ремонта на водопровод в с. Малко Градище.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.