1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Последните семинари от информационната кампания по Ос 4 ЛИДЕР от ПРСР ще се състоят в Костенец и Нова Загора

Последните семинари от информационната кампания по Ос 4 ЛИДЕР от ПРСР ще се състоят в Костенец и Нова Загора

Събитията имат за цел да насърчат хората да поемат инициативи

Утре, 16 април, в заседателна зала на Общинска администрация в гр. Костенец и на 17 април в гр. Нова Загора, в ресторант Бялата Къща от 11:00 ч., ще се проведат информационни семинари от кампанията за „Представяне на добри практики за прилагането на мерките по Ос 4 ЛИДЕР от Програмата за развитие на селските райони (2007-2013 г.)”.

Целта на срещите е да се популяризира и подобри нивото на информираност на заинтересованите лица и групи относно възможностите, които дават мерките от ос 4 Лидер. Събитията имат за цел да насърчат хората да поемат инициативи, да задават въпроси и да търсят отговорите им. Целта е да се открие начин как може да се направи привлекателно за живеене и работа всяко населено място, както и да се обмени опит и информация между участниците.

Лектори от МИГ „Костенец 2010” ще запознаят присъстващите със значението на подхода ЛИДЕР, за насърчаване устойчивото развитие на селските райони и за това, какво е местна инициативна група и как такива групи вече успешно работят в страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.