1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Представят ПРСР на фолкорния фестивал „Който се смее, дълго живее“ в с. Байлово

Представят ПРСР на фолкорния фестивал „Който се смее, дълго живее“ в с. Байлово

В мобилния информационен център на Програмата посетителите ще се запознаят с възможностите за кандидатстване

Днес, 01 април, Министерството на земеделието и храните ще представи Програмата за развитие на селските райони на традиционния фестивал „Който се смее, дълго живее“ в с. Байлово.

В родното село на писателя Елин Пелин първи април - Денят на хумора и шегата, се смята за един от най-големите празници. И тази година той ще се отбележи с множеството участия на самодейни колективи от селото и цялата Община, ще се изпълняват много песни, сценки, интермедии и скечове, като най-важното изискване към всички участници е представянето им да бъде наситено с много шопски хумор и шеги. Традиционно повече от осемнадесет читалища ще вземат участие в празника, начело с най-редовни участници - прочутите самодейци от театралния колектив при читалище “Хр. Ботев” - с. Мирково.

На финала на фестивалната програма, всички участници ще се борят за призови места в емблематичното „Надпреварване на веселяци, певци и шегобийци“, а специално сформирано жури, с помощта на публиката, ще избере победителите.

По време на празника експертите на МЗХ в мобилния информационен център ще запознават на място посетителите с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по ПРСР.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.