1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Приемът на проекти за модернизиране на стопанства по ПРСР започва на 24 юни

Приемът на проекти за модернизиране на стопанства по ПРСР започва на 24 юни

Предложенията по мярка 121 ще се приемат до 5 юли в областните дирекции на ДФЗ

Приемът на проекти за модернизиране на стопанства по Програмата за развитие на селските райони започва на 24 юни. Това съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ).

Предложенията по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) ще се приемат до 5 юли в областните дирекции на ДФ „Земеделие” – по място на извършване на инвестицията.

Приемът е насочен към няколко групи кандидати. По 2 милиона евро са разпределени за фермерите с одобрени проекти по мерки 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” и 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране”. С 12 млн. евро ще разполагат кандидатите, които планират инвестиции за привеждане на стопанства от сектор „Мляко“ и други животновъдни сектори в съответствие със стандартите на Общността, включително и с Директива 91/676/ЕИО (Нитратната директива). Бюджетът за фермерите от сектор „Плодове и зеленчуци” е 10 млн. евро, а за други земеделски производители и признати организации на производители – 17 млн. евро. В този период не се предвижда прием на проекти на производители или техни организации за отглеждането, съхранението и продажбата на зърнено-житни и маслодайни култури.

Изключение са само проектите, изцяло насочени към сектор „Животновъдство”, които целят задоволяване на собствените нужди на стопанството.

Подробности за разпределението на бюджетите, както и списък с конкретните зеленчукови култури и овощни видове, за които може да се кандидатства, могат да се намерят в заповедта за прием.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.