1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Разширяват и реконструират канализационната мрежа в Сливен

Разширяват и реконструират канализационната мрежа в Сливен

Първата копка на новия воден цикъл ще бъде направена на 30 септември

Разширение и реконструкция на 28 км канализационна мрежа ще бъде извършена в Сливен. Предвижда се подмяната на повече от 20 км водопроводна мрежа, изжраждане на шахти и 1317 сградни водопроводни отклонения. Ще бъдат изградени и дъждопреливници, събирателни шахти и дъждоприемни шахти, съобщава Дарик радио.

Дейностите ще бъдат реализирани по Интегриран проект за водния цикъл на Сливен. Той е насочен към изграждането на нови 10 км и рехабилитация на повече от 18 км канализация.

Строително- монтажните дейности ще продължат 27 месеца, като се очаква да приключат до 31 декември 2014г. Първата копка на новия воден цикъл ще бъде направена на 30 септември 2013 година.

Рехабилитацията ще занижи загубите по водопреносната мрежа и ще намали загубите на питейната вода с близо 13%, съобщи кметът на града Кольо Милев. „Проектът е важен за Сливен, защото в града освен, че няма пречиствателна станция за чисти води, канализационната и водопроводна мрежа дават много дефекти. Надявам се, че тези недостатъци ще бъдат отстранени“, коментира още Милев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.