1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. С евросредства ще се извърши рехабилитация и подмяна на уличното осветление в 10 населени места от община Твърдица

С евросредства ще се извърши рехабилитация и подмяна на уличното осветление в 10 населени места от община Твърдица

Снимка:

Общата стойност на проекта по мярка 322 от ПРСР е почти 2 млн. лева

До 2011 г. община Твърдица е била сред малкото в страната, в които няма постъпил нито лев от европейски програми. За една година това вече е променено, съобщи кметът Атанас Атанасов, цитиран от БГНЕС .

Държавен фонд "Земеделие" финансира по мярка 321 от ПРСР проект за ремонт на общински път между село Баня, яз "Жребчево", жп гара Твърдица до село Чинтулово. Общата стойност на ремонтните дейности е 3 295 370 лева.

По същата програма ще се извърши "Изграждане и ремонт на спортни съоръжения на територията на община Твърдица: стадиони /нов и стар/ - гр. Твърдица, спортна площадка – гр. Шивачево, стадион с. Бяла паланка". По проекта ще се изградят, ремонтират и осъвременят съоръжения за футбол, лека атлетика, картинг и други моторни спортове.

Третия проект по ПРСР, мярка 322 "Обновяване и развитие на населените места", е за рехабилитация и подмяна на улично осветление в населените места на общината. Общата му стойност е почти 2 млн. лева, а с тези средства ще се извърши рехабилитация и подмяна на уличното осветление в 10 населени места.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.