1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. САЩ отпускат 130 млн. долара за фермери в затруднения

САЩ отпускат 130 млн. долара за фермери в затруднения

През май Агенцията за земеделски услуги към аграрното ведомство ще започне да преглежда индивидуални искания за помощ

Допълнителни 130 милиона долара отпуска американското министерство на земеделието за финансово затруднени кредитополучатели в селскостопанския сектор. Така общата сума за облекчение на фермерските заеми достига приблизително милиард долара. 
 
В момента в САЩ има повече от 20 хиляди стопани, които трудно погасяват своите кредити и получават помощ от държавата. Някои са преминали през преструктуриране на заемите, други са просрочили вноските си с повече от 60 дни.
В приетия през 2022 година закон за климата, здравето и данъците Конгресът задели 3 милиарда долара за подкрепа на фермери, които са взели кредит за рискови селскостопански операции. Отделно миналия октомври министерството на земеделието отпусна 800 милиона на кредитополучатели, които са просрочили директни и гарантирани заеми. 
През май Агенцията за земеделски услуги към аграрното ведомство ще започне да преглежда индивидуални искания за помощ от кредитополучатели, които са пропуснали скорошно плащане на вноски или не са в състояние да направят следващото си планирано плащане. Също през този месец властите ще информират стопаните за възможността да получат финансова помощ, ако са предприели извънредни стъпки, за да избегнат просрочие по заемите си, в това число продажба на имущество, осребряване на пенсионни сметки или теглене на нови заеми. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.