1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Френски торове с нови патенти предстои да се появяват на пазара у нас

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Френски торове с нови патенти предстои да се появяват на пазара у нас

И още: Как кооперация „Изгрев 93“ в с. Царевец избира ПРЗ и агротехника, за да получава стабилни добиви

Дългоочакваното стартиране на мярка 112 "Създаване на стопанства на млади фермери" предстои през юли, тъй като към нея бяха прехвърлени 78 млн. лв. Много предизвикателства предстоят на младите фермери у нас. Тази седмица ще ви срещнем с едно момиче, което вече е преминало през тях – още със старта на мярката преди няколко години.

Ще ви заведем в стопанството на известния зърнопроизводител Христо Беличовски. През последните години той значително е увеличил прецизността при изпълнението на земеделските дейности и е намалил разходите и загубите на полето. Как постига това и защо за неговите механизатори е удоволствие работата на полето – ще разберете единствено ако гледате АГРОФОРУМ тази седмица.

И от Кнежа, отиваме в Трявна, където по време на семинар водещ френски специалист по подхранване на растенията представи най-новите техники за адаптация към променящите се климатични условия. Той призова земеделските производители да обърнат особено внимание на торенето, което през последните години се оказва определящ фактор за добивите.

Няма да пропуснем да ви покажем и друго важно земеделско събитие – за 15-и пореден път край с. Царевец се събраха земеделски производители, за да отбележат Деня на пшеницата. Домакин и инициатор на проявата беше кооперация „Изгрев 93“, която показа резултатите от приложените по време на вегетацията на растенията препарати за растителна защита.

В рамките на Деня на пшеницата беше проведена демонстрация на трактори, почвообработващи машини и ремаркета. Ще видите с какво те впечатлиха присъстващите земеделски производители от Северна България.

Тази седмица ще ви разкажем за ролята на фунгицидите в земеделското производство. Резултатите от тези продукти все по-често могат да се видят по българските полета, защото този тип защита се превръща в стандартно мероприятие, което носи след себе си добавена стойност.

Гледайте АГРОФОРУМ, за да се запознаете отблизо с най-успешните земеделски практики и технологии!

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 23.06.-30.06.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.