1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Полева демонстрация край Първомай представи иновативни почвообработващи машини в комбинация с верижни трактори

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Полева демонстрация край Първомай представи иновативни почвообработващи машини в комбинация с верижни трактори

И още: Как да закалите посевите за предстоящата зима

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще видите награждаването на победителя в конкурса за „Евросело 2012”. Той е избран между 18 претенденти, като критериите на журито се базират на брой реализирани проекти по Програмата за развитие на селските райони, усвоените средства, привлечените инвестиции и цялостната промяна в облика на населеното място. Българско село на 2012 година стана с. Черниче, община Симитли, а наградата беше връчена на кмета Апостол Апостолов.

Фермерите от Северозападна България вече имат нова придобивка – край гр. Монтана отвори врати модерен шоу рум за земеделска техника. Екип на АГРОФОРУМ също присъства на събитието, което се превърна в своеобразен празник на земеделската общност в региона. Ще ви покажем кои от присъстващите гости си тръгнаха с нови машини.

Населените места в община Гулянци вече са по-привлекателни за своите жители и за инвеститорите. Причината – с помощта на евросредства тук се правят мащабни инвестиции в осветление, инфраструктура, спортни площадки, залесяват се неземеделски земи. Подробности за проектите на общината разказва кметът Лъчезар Яков.

Изминалата стопанска година беше поредното доказателство, че опазените от плевели и болести земеделски култури са се отчели много по-добре в добивите. Така смята зърнопроизводителят Иван Балабанов, който сподели пред камерата на АГРОФОРУМ кои иновативни продукти са допринесли за високите резултати.

Необходимостта на обновяването на агротехниката у нас провокира земеделските производители да присъстват на полеви демонстрации, където те могат да направят избор в какво да инвестират. Затова с интерес те проследиха представените технологични линии в землището на гр. Първомай.

Тази есен до голяма степен повтаря тудностите на 2011-та година – липса на валежи, затруднени почвообработки, закъснели сеитби. Как да направите така, че стресът да не се отразява драстично върху пшеницата и наред с това тя да презимува успешно – вижте тази седмица в АГРОФОРУМ.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 27.10.-03.11.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.