1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Предстои отварянето на мерки 121 и 321 – кои са приоритетите им

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Предстои отварянето на мерки 121 и 321 – кои са приоритетите им

И още: Жънем качествена пшеница – на какво се дължи това?

В края на юли се отварят целеви приеми по две от най-атрактивните мерки на ПРСР – 121 и 321. По тях беше прехвърлен допълнителен финансов ресурс със Седмото изменение на програмата. Тази седмица ще ви разкажем какви ще са приоритетите в предстоящите приеми. И още: как с евросредства се благоустрояват селските райони у нас – ще разберете от анкетата с представители на общини бенефициенти по ПРСР.

Тази седмица ще ви заведем в различни краища на страната, за да разберем на какво се дължи високото качество на пшеницата.

Първо ще отидем в землището на с. Копринка. Там, както и в цялата страна, жътвата на пшеницата е в разгара си и зърнопроизводителите, които са положили максимални грижи за посевите си, сега получават добри добиви. Сред тях е и Любомир Мартинов, който е убеден, че листното подхранване на пшеницата по време на вегетацията е един от решаващите фактори за отличните резултати.

След с. Копринка се отправяме към с. Търнак. Там ще се срещнем с Огнян Крачунов. Въпреки че е дългогодишен земеделец, той няма опит с рапицата, но до тази година. Привлечен от голямата й популярност и перспективност, той я засява на част от своите площи. Както всички знаем обаче сезон 2011/2012 изигра лоша шега на всички, които са имали големи очаквания към тази култура. Това отнася ли се и за Огнян Крачунов – вижте тази седмица само в АГРОФОРУМ.

И от Северна България – отново се връщаме в Южна. Този път в Карнобатския регион. Там също има всички предпоставки за богата жътва. Причината – там бяха използвани най-новите световни разработки на агрохимическата индустрия. Кои са те – ще разберете само тази седмица в АГРОФОРУМ.

Въпреки че сме в разгара на жътвената кампания и още е рано да мислите за есенната сеитба, ние от АФ ще ви напомним най-важните правила, които ще осигурят добро развитие на посевите наесен.

И най-накрая – ще ви отведем в английския град Стафорд, където пред световната агропреса беше направено истинско агрошоу с участието на нови трактори, колесни и телескопични товарачи. Как постигат висока производителност и енергийна ефективност при най-екстремни експлоатационни условия – не си спестявайте уникалното изживяване, а бъдете с АГРОФОРУМ в точния ден и час!

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 14.07.-21.07.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.