1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Зам.-министър Димитров обсъди бъдещи инвестиции на италиански фирми у нас

Зам.-министър Димитров обсъди бъдещи инвестиции на италиански фирми у нас

Снимка:

Политиката на България е към модернизиране на фермите, превръщайки ги в конкурентноспособни на европейския пазар

Зам.-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров се срещна с делегация от Италия, в която участват представители на Италианския институт за външна търговия и браншови организации в МЗХ. Посещението на делегацията в страната ни е част от проект, включен в Програмата за споразумение между Италианския институт за външна търговия и регион Ломбардия, за представяне на добри практики в областта на млечните и зърнените продукти и зоотехниката.

На срещата бяха обсъдени бъдещи инвестиции от страна на италиански фирми у нас. Зам.-министър д-р Цветан Димитров насочи вниманието на италианските инвеститори към млечното животновъдство, където има създадени добри финансови възможности и субсидия по ПРСР. Политиката на България е към модернизиране на фермите, превръщайки ги в конкурентноспособни на европейския пазар.

Хидромелиорациите е друг сектор, на който се дава предимство и който би могъл да бъде обект за инвестиции, посочи зам.-министърът.

Обсъдени бяха още производството на плодове и зеленчуци, ориз, фураж и сектор „Рибарство” като направления, които дават възможност за добри инвестиции.

В рамките на посещението си в България делегацията ще се срещне с представители на браншови организации в град Пловдив и ще посетят фирми за зърнопроизводство в град Стара Загора.  

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.