1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Започва прием на кандидатури за пилотно издание на Акселераторска програма за стартъпи в областта на селското стопанство

Започва прием на кандидатури за пилотно издание на Акселераторска програма за стартъпи в областта на селското стопанство

Приемът на кандидатури за участие в Акселератора започва на 10 януари 2023 година

Център за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ), второстепенен разпоредител с бюджет към Министерство на земеделието, започва реализацията на пилотния проект „Акселераторска програма за стартиращи предприятия в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа“, който ще се проведе в периода 27 март - 2 април 2023 г. в София Тех Парк.

Целите на Акселераторската програма са да се привлекат млади и предприемчиви хора към селскостопанския сектор, както и да се подкрепи разработването на иновативни услуги, приложения и продукти в земеделието.

Приемът на кандидатури за участие в Акселератора започва на 10 януари 2023 г., като ще продължи до 10 март 2023 г.

Сред целевите групи на Акселераторската програма са създаването на иновативни решения за намаляване на въглеродния отпечатък на ХоРеКа индустрията, GIS в земеделието, решения за хранителните отпадъци, въглеродна неутралност в селското стопанство, хранителни технологии, напоителни системи, кръгова икономика на доставките на храни и напитки, и др.

На финалния ден екипите на допуснатите за участие 20 стартъпа ще представят своята бизнес концепция и проект пред външно жури, както и пред инвеститори, представители на академичните среди и бизнеса, експерти, медии и дипломати от ЦИЕ и Китай.

Трите най-добри проекта от двадесетте финалисти в Акселераторската програма ще бъдат отличени с финансови награди, както следва:

1-во място – 25 000 евро;

2-ро място – 15 000 евро;

3-то място – 10 000 евро.

Амбицията на Министерство на земеделието и ЦНСССКЦИЕ е тази инициатива да се превърне в ежегодна, с което ще се допринесе за разпространението на иновативни решения в земеделието и ще се свържат предприемаческите екосистеми на страните от ЦИЕ и Китай.

Кандидатстване за участие в програмата на:

www.startups.china2ceec.org

За допълнителна информация:

ел.поща: startups@china2ceec.org

тел. 02 / 843 10 40

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.