1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Обяснение в любов: 6000 дъба оформят сърце

Обяснение в любов: 6000 дъба оформят сърце

Вижте как Уинстън Хау показва почит и любов към своята съпруга

Въздушна снимка разкри обяснение в любов - дело на британски фермер. Преди 17 години той е засадил 6 000 дъба, с които е оформил сърце в памет на своята съпруга.
 
Днес Уинстън Хау е на 70 и е бил женен в продължение на 33 години, когато съпругата му Жанет внезапно почива от инфаркт. За да й отдаде почит и да покаже вечната си любов, той започва да сади дъбови фиданки на площ от 2 и половина хектара, оставяйки в средата голямо сърце, чийто връх сочи към родното място на Жанет.
 
От земята така оформената поляна не се вижда и остава семейна тайна за дълги години. Разкрива я фотограф, който прелита отгоре с балон. 
Идеята за сърцето се зародила, когато Хау решил да разчисти една нива и да я подготви за обработване. Най-напред купил няколкостотин фиданки, с които очертал формата, а след това засадил и останалите, за да не се вижда с просто око.
 
Уинстън Хау притежава ферма с 45 хектара в графство Глостършър, където отглежда различни полски култури. При засаждането на дъбовете са му помагали децата и няколко специалисти, които го посъветвали да огради горичката с жив плет, за да затрудни достъпа за външни лица. Единственото място, от където може да се мине до поляната, е на върха на сърцето, а до там води тясна пътека. 
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.