1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. АГРА 2022 ЗАПОЧНА

АГРА 2022 ЗАПОЧНА

Панаирът продължава до 13 март, фокус са прецизните технологии в земеделието

След 2 години пауза, започна международното селскостопанско изложение в Пловдив АГРА 2022. Изданието е юбилейно – 30-то по ред. Паралелно с проявата, която събира земеделския бизнес и аграрната наука, изложбени зали ще подредят и секторите на лозарството и винарството, храни, напитки, опаковки,  селскостопанска техника и технологии. Изложението ще надхвърли 35 хил. кв. метра обща изложбена площ.

„Единствено чрез живи срещи и контакти можем да постигнем онова, което сме заложили в националния стратегически план - това е, в което сме убедени като ръководство на Министерството на земеделието. Затова АГРА е важна“, заяви на пресконференция преди официалното откриване на изложението Момчил Неков, зам.-министър на земеделието.

Форумът се провежда под егидата на Министерството на земеделието. Един от основните акценти на АГРА 2022 ще бъде прецизното земеделие, с фокус върху съвременните технологии, цифровизацията и дигитализацията. За първи път ще бъде представена земеделска техника на закрито. Това се прави по световен стандарт, а машините ще бъдат изложени в три самостоятелни палати.

АГРА

За първи път на АГРА 2022 участва новата браншова формация – Асоциацията на производителите и вносителите на агротехника и технологии АГРОТЕХ, която е съорганизатор на международната селскостопанска изложба в Пловдив. Форумът продължава до 13 март. 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.