1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Антарктика 2014

Антарктика 2014

Massey Ferguson е готова отново да стъпи на Южния полюс

Компанията Massey Ferguson е един от главните спонсори на експедиция до Южния полюс с модерни трактори, чието провеждане е предвидено за 2014 г. Това начинание ще бъде опит за съревнование с постижението на сър Едмънд Хилари, който през 1958 г. осъществява първото пътешествие до Южния полюс с три трактора Ferguson. Предвижда се три трактора MF 5600 да стъпят на Южния полюс 56 години след подвига на сър Едмънд Хилари. Същата година се навършват и 56 години от създаването на търговската марка Massey Ferguson.

На пресконференция на компанията Massey Ferguson, проведена в рамките на парижкото изложение SIMA, Ричард Маркуел, вицепрезидент и директор на Massey Ferguson EAME, представи водача на експедицията –  Манон Осевоорт и разясни дългогодишната й мечта да отведе трактор на Южния полюс.

Г-н Маркуел заяви, че в помощ на експедицията са ангажирани известни международни експерти. Той потвърди успешното съставяне на първите планове и изпитания на събитието. Подробности относно експедицията ще бъдат оповестени през следващите няколко месеца, след осъществяването на планираните мероприятия.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.