1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. България е в топ 10 на препоръчвани туристически дестинации

България е в топ 10 на препоръчвани туристически дестинации

Списъкът е изготвен от специализирания в туризма сайт "Лоунли планет", който най-големият издател на туристически справочници в света

България е сред страните, които трябва да бъдат посетени през 2011 г., съветва световно известният туристически справочник "Лоунли планет" (Lonely Planet).

България е на пето място в класацията на справочника, представяща 10-те страни, които туристите трябва да посетят през идната година. На първите четири места са Албания, Бразилия, Кабо Верде и Панама, а след България остават Вануату, Италия, Танзания, Сирия и Япония. Списъкът е изготвен от специализирания в туризма сайт на базата на разкази на негови посетители и сътрудници, отбелязва БТА.

За тези, които гледат внимателно, България винаги е имала своя чар, отбелязва изданието - в най-големите й градове, в заснежените планински върхове и ски-писти, по плажовете, покрити със златист пясък, и древните пристанищни градове по крайбрежието на Черно море. През годините обаче славата на страната бе позасенчена от по-известните й съседи.

Сега обаче нещата се променят, посочва "Лоунли планет". Страната вече гордо е част от Европейския съюз на XXI-ви век и получава по-голямо внимание, а и самочувствие. Ски-курортите са дестинация за европейците, които търсят по-евтина алтернатива, по крайбрежието на Черно море все още могат да се намерят незастроени местенца, а чудесната винарска индустрия процъфтява, заключава справочникът. "Лоунли планет" е най-големият издател на туристически справочници в света.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.