Майстор-готвач и доброволци счупиха 1200 яйца в огромен юнашки тиган
В Шумен поставиха балкански рекорд за най-голям омлет. Майстор-готвач и доброволци счупиха 1200 яйца в огромен юнашки тиган, а за приготвянето на ястието – рекордьор бяха необходими близо три часа. Омлетът беше изпържен в събота на жив огън в парк „Студентски” - по време на фестивал, който е част от майските културни празници на Шумен.
За омлета–рекордьор бяха използвани 1200 яйца, 20 кг бекон, 10 кг пипер, 30 кг гъби, 100 връзки лук, 2 кг краве масло, 3 литра мляко и 4 литра олио. Приготвянето на огромното ястие направи Шумен част от общността на гигантските омлети, в която са включени още 7 братства от цял свят.
Съставките на омлета бяха нарязани от доброволци и изпържени в огромен юнашки тиган с диаметър метър и половина.
През цялото време майстор-готвача и неговите помощници бяха аплодирани от стотици граждани. Гигантският омлет беше разпределен на повече от 1000 порции.
Гледайте подробности в емисиите новини по телевизия Агро ТВ.