1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. БИОСЕЛЕНА с участие на АГРА 2016 в Пловдив

БИОСЕЛЕНА с участие на АГРА 2016 в Пловдив

Международната селскостопанска изложба е най-голямата платформа на агробизнеса в Югоизточна Европа

Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА ще участва в Международната селскостопанска изложба АГРА 2016 на Международния панаир в Пловдив от 24 до 28 февруари: Палата 3, 3Б – 16.

БИОСЕЛЕНА е съорганизатор на конференцията „Иновациите в българското земеделие: първи стъпки по пътя на ЕПИ-АГРИ“ , която ще се състои на 25 февруари 2016 г. в зала „България” на Конгресния център на панаира. Тази първа по рода си в България международна конференция ще представи възможностите за иновации в българското земеделие чрез Европейското партньорство за иновации за селскостопанска производителност и устойчивост (ЕПИ-АГРИ) - ключовият подход в новата Обща селскостопанска политика на ЕС.

В рамките на конференцията ще бъде представен проект на фондацията „Енергийна ефективност и по-добро качество на млякото в българските ферми“, успешно изпълняван с партньорите на Биоселена от Тракийския университет – Аграрен факултет и най-старата норвежка неправителствена организация Norges Vel с финансовата подкрепа на Норвежкия финансов механизъм „Иновации за зелена индустрия“. Иновативната енергоспестяваща инсталация, разработена в рамките на проекта, бе отличена в конкурса за иновации на „Агра'2015“ и предизвика голям интерес при представянето й на много изложения в страната през 2015.

На щандове до Палата 7 ще можете да си купите вкусни фермерски храни от Централен и Западен Балкан: биволско и краве сирена, кашкавал, биологичен мед, сладка и др. Фондацията подкрепя производителите им в рамките на българско-швейцарския проект "За Балкана и хората". Това е най-големият проект, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество в рамките на Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество. По него до 2016 г. съвместно работят шест български и четири швейцарски партньори, чиито усилия са концентрирани в двадесет и четири общини в Западна и Централна Стара планина и три парка: "Българка", "Врачански Балкан" и "Централен Балкан".

Мобилната хладилна витрина по проекта, полезна за фермерите, които продават директно своята продукция на пазари и изложения, ще направи дебют на международно изложение. С това иновативно устройство - ремарке за лек автомобил, което бързо се превръща в подвижен павилион, проектът „За Балкана и хората“ участва в Конкурса за иновации.

Международната селскостопанска изложба АГРА е най-голямата платформа на агробизнеса в Югоизточна Европа. Много български и чуждестранни фирми участват в тазгодишното, 25-то издание на изложението. От седемте изложения, включени в мегафорума, най-голям е ръстът при „АГРА“, "ВИНАРИЯ" и "ФУДТЕХ". Чуждестранното участие в „АГРА 2016“ ще бъде много по-голямо в сравнение с миналата година. Ангажираните площи са два пъти повече.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.