1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Бизнесът, науката, образованието и работната ръка на една маса

Бизнесът, науката, образованието и работната ръка на една маса

ОБК е домакин на Национален бизнес форум „Бизнес-Наука-Образование-Работна ръка – Малкият и средният бизнес в туризма, земеделието и индустрията

Сдружението за подпомагане на малкия и средния бизнес - Обединени бизнес клубове е домакин на Национален бизнес форум „Бизнес-Наука-Образование-Работна ръка – Малкият и средният бизнес в туризма, земеделието и индустрията“. Партньор на форума е Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, със специалната подкрепа на Българска банка за развитие АД.

В събитието участваха представители на бизнеса, Българска академия на науките, научно-изследователски центрове, висши учебни заведения, средни и основни училища, детски градини, образователни и тренировъчни центрове, работодателски и синдикални организации, медии и др. Сред официалните гости на форума бяха представители на българското правителство, местните власти, Европейския парламент, Европейската комисия, посланици, изпълнителният директор на ИАНМСП д-р Бойко Таков и зам.-министърът на българското председателство на ЕС Моника Панайотова. Всички те се обединиха около фактът, че малките и средните предприятия формират голяма част от брутния вътрешен продукт на страната и са двигател на българската икономика, давайки много работни места. След огромния успех на b2b мачмейкинг срещите по време на Балканската бизнес конференция на ОБК през юни, заинтересованите страни отново ще могат представят идеи, да намерят партньори и съмишленици, каза председателят на ОБК Веселин Халачев. Миналата седмица ОБК беше в австрийски град Грац, където за първи път българска номинация достигна в шортлиста на Европейските награди за Насърчаване на предприемачеството.

Автор: Мирела Спасова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.