1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Благотворителна инициатива на БАТА АГРО

Благотворителна инициатива на БАТА АГРО

Асоциацията дари средства на приемни майки в Стара Загора

Благотворителна акция организираха членовете на Българската асоциация на търговците на агротехника по време на Международното селскостопанско изложение БАТА АГРО 2016 Пролет, в която с готовност се включиха повечето фирми-изложители.

Общо 3 400 лв. са събраните парични средства, които бяха дарени на четири майки от Стара Загора. Това не е първата инициатива, с която БАТА АГРО протяга ръка към социални групи в неравностойно положение. „Този път решихме да дарим средства на едни изключително смели жени. Приемният родител, според законите на Република България, е професия, но със сигурност е и призвание. Да отвориш дома и сърцето си за деца, лишени от родителска грижа, се изисква изключителна сила и кураж, жест, достоен за уважение“, сподели организационният секретар на БАТА АГРО Аделина Илиева.

Грижата за едно дете не бива да свежда единствено и само до храната и облеклото, а до това да бъде възпитано на общочовешки ценности. Убедена съм, че приемната грижа трябва да се популяризира, защото е единствената алтернатива на живота в социалните домове, допълни още Аделина Илиева.

Майките от Националната асоциация за приемна грижа в Стара Загора благодариха за дарението и изразиха надежда, че все повече хора ще отворят очите си към отглеждането на деца в семейна среда. Те апелираха към това държавата да работи особено сред малцинствените групи по превенция за профилактика и недопускане на трайни физически и психически увреждания у деца, които след това е трудно да бъдат интегрирани в обществото.

През последните години в област Стара Загора приемните семейства се увеличават. Общинската администрация и Агенцията за социално подпомагане работят по съвместни проекти за разширяване на услугата „приемна грижа“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.