1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Британското кралско семейство търси еко градинар

Британското кралско семейство търси еко градинар

Бъдещият служител ще има за задача да поддържа 42-акровата градина

Британското кралско семейство търси еко градинар, който да се грижи за зелените площи на Бъкингамския дворец, съобщава лондонският „Дейли Телеграф”.

Бъдещият служител ще има за задача да поддържа 42-акровата градина като се придържа към „най-високите стандарти” и да рециклира 99% от отпадъците, включително тези от кралските конюшни.

От успешния кандидат се очаква да оформя и подрязва храстите, декоративните дървета и градинските рози в съответствие с „методите на доброто органично градинарство” и „да съдейства за развитието на дивата природа в градините”.

Престолонаследникът на британската корона е известен с ангажираността си към борбата с изменението на климата и непрестанните усилия, които полага за екологични подобрения на кралската резиденция.

Неотдавна по негова поръчка бяха инсталирани 32 слънчеви панела на покрива на неговата официалната резиденция – Кларънс Хаус. Аристократът, който е прочут с подкрепата си за органичното градинарство, веднъж дори призна, че си говори с цветята, за да растат по-бързо.

Спечелилият кандидат ще трябва също така да поддържа дивата природа в градините. По-големите парчета дърво се натрупват на купчини, които осигуряват подходяща среда за живота на бръмбари, паяци и гъби. Дънерите на падналите дървета не се изхвърлят, а се оставят да изгният, превръщайки се в удобно място, където насекомите могат да снесат яйцата си и да отгледат своите ларви.

Мъртвите дървета също не се отсичат. Едно от тях, намиращо се в края на Градината на розите, в момента е дом на семейство кълвачи.

Всичко това прави Бъкингамския дворец да изглежда като мечтаното място за всеки градинар. Вярно, предвид високите изисквания, заплатата от 15 000 британски лири на година изглежда доста скромна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.