1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Четвъртото издание на DiVino.Taste наближава

Четвъртото издание на DiVino.Taste наближава

Майсторски класове ще привлекат вниманието на посетителите

Четвъртото издание на изложението DiVino.Taste ще се проведе на 14, 15 и 16 ноември в зали 3 и 8 на НДК, София. По време на изложението български производители ще имат възможност да представят най-доброто от своите вина, както и да запознаят широката публика със съвременното лице на българското вино. Освен изложбена част с дегустации, програмата на DiVino.Taste включва още майсторски класове, семинари, лекции и презентации. За участие и среща с виненото общество в България са поканени водещи световни експерти. Идеята на организаторите от DiVino е събитието да се превърне в ежегоден форум за популяризиране на качественото българско вино и винопроизводство не само у нас, но и извън страната.

Tази година, освен изложбената част по време на DiVino.Taste, във фокуса на вниманието отново попада българското вино от най-различни гледни точки. За България, 2008 беше великолепна реколта, която се нарежда сред първите три за последното десетилетие. Как изглеждат обаче днес вината от тази топла, суха и благодатна година? Юлия Костадинова от екипа на DiVino ще представи осем вина от тази голяма реколта по време на майсторския клас DiVino ретроспекция: България реколта 2008.

Идентичността на виното е това, което отличава съдържанието на всяка бутилка вино. През последните години произходът започва все повече да се цени и затова една от тематичните дегустации в програмата на DiVino.Taste е посветена на вината от поречието на Струма. Майсторският клас Винени посоки: Югозападна България ще събере винарите от Вила Мелник, Дамяница, Капатово, Логодаж, Меди валей, Орбелус, Синтика и Златен рожен, които лично ще представят своите вина. Модератор на лекцията е Ефросия Благоева, която отблизо следи региона в DiVino.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.