1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Да изстреляш...градина

Да изстреляш...градина

Една щура идея за любителите на нестандартното

Възражда се една шеговита, остаряла инициатива, сред любителите цветари. „Flower Shell“ е патронче за пушка 12-ти калибър, което е заредено със семена на цветя. Когато се изстреля, „Flower Shell“ се пръсва и освобождава семената, заложени в него. Така странният патрон може да се използва за засяване на семена на цветя из полета и ливади.

„Flower Shell“ е бил проектиран от Перк Кромуел от едно шведско иновационно студио, пише greentech.bg. Самият Кромуел казва, че обича градините повече от градинарството, както и че обича оръжията, но не обича убиването. Затова в главата му се въртял въпросът няма ли начин да се създават градини бързо, лесно и забавно, без „тягостното“ градинарстване.

В своя проект за патрона с цветни семена щурият дизайнер е предвидил да могат да се изстрелват семена за макове, божури, метличини, слънчоглед, лавандула, лупина, полски цветя и какво ли не. Между 10 и 100 семена в партон – такава е била идеята на Кромуел,  в зависимост от вида на семената, според размера им.

Какво се е случило с проекта след неговата кампания за набиране на средства в Indiegogo не е известно. Не е коментирано и това какво би било въздействието на резкия удар от изстрела върху семената.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.