1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Делфини гринда са загинали край бреговете на американския щат Флорида

Делфини гринда са загинали край бреговете на американския щат Флорида

Снимка:

Аутопсия на умрелите бозайници ще установи причината за този инцидент

Дванадесет делфини гринда са загинали край бреговете на американския щат Флорида, съобщи във вторник Националната служба за океаните и атмосферата на САЩ.

Стадо от 18 черни делфини гринда е забелязано преди няколко дни в плитките води край бреговете на Флорида. В понеделник спасители открили мъртви два от бозайниците. Още два бяха евтаназирани, след като бяха изхвърлени на брега. Във вторник загинаха още осем, отбелязва БГНЕС.

През декември миналата година в плитките води край бреговете на Флорида излязоха над 50 делфина, като около 20 загинаха. "При делфините се наблюдава сложна социална структура. Ако само два от стадото излязат на брега, другите са склонни да последват примера им", казва Блеър Мейс от Националната служба за океаните и атмосферата на САЩ.

Учените все още не могат да дадат точен отговор на въпроса каква е причината делфините и други морски бозайници да излизат на брега. Ще се извърши аутопсия на умрелите бозайници, за да се установи дали причината за този инцидент не е някакво вирусно заболяване.

Черните делфини гринди достигнат дължина от 8,5 м. Те са изцяло черни, с изключение на белите петна под брадичката във формата на котва. Средното им тегло е около тон, но някои екземпляри тежат и над два тона. Те предпочитат открито море и само от време на време могат да бъдат забелязани близо до брега. Тези бозайници се движат в стада от 25 до 30 индивида.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.