1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Днес ни очаква предимно слънчево време с леки превалявания над югозападните райони

Днес ни очаква предимно слънчево време с леки превалявания над югозападните райони

Максимални температури между 23°С и 28°С

Днес ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд от югозапад ще започне увеличение на облачността и по-късно над югозападните райони ще превали слабо. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, цитирани от Агенция Фокус.

Над Североизточна България около обяд ще се развие по-значителна купеста облачност и на отделни места там ще превали за кратко. След обяд ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максимални температури между 23°С и 28°С, в София около 24°С.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, около и след обяд с купеста облачност, по-значителна над северното крайбрежие, където ще превали за кратко. Ще духа слаб западен, след обяд източен вятър. Максимални температури 22°С-26°С. Температура на морската вода е 18°С-19°С.

Над планините ще бъде предимно слънчево около и след обяд със значителна средна и висока облачност. Само на отделни места в масивите от Югозападна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб южен вятър, който ще започне да се усилва. Температурите ще се повишат още и максималната на 1200 метра ще бъде 18°С, на 2000 метра около 12°С.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.